torstai 16. toukokuuta 2019

Kehoälyn harjoittelun palautetta vuosien saatossa, vaikutukset terveyteen




Löysin aikojen takaa valokuvia ja opetustekstejä. Jo vuonna 1983 opetin ensimmäisen kerran ensimmäistä muotoa Elävöittävästä liikesarjasta. Vuoteen 1998 asti Kehoäly tarkoitti Sippoin terveysliikunnan hermostoa vahvistavia harjoituksia, esim NSB Formia. Vuodesta 1998 alkaen Kehoälyksi on kutsuttu koko sitä laajaa upeaa terveyden harjoitusmenetelmää, joka tunnettiin sitä ennen Sippoin itsehoitona, terveysliikuntana ja wellnessinä.

Aika menee joskus nopeasti. 35 vuoden ajalta on kertynyt melkoinen määrä positiivista palautetta Kehoälyn terveysmenetelmän vaikutuksista. Tämän blogipäivityksen kaksi valokuvaa kertovat jotain oleellista. Vuonna 2001 oli Kehoälyn nettisivuilla palautetta, jonka voi lukea toisesta kuvasta, ja toisessa kuvassa Kehoälyn syysvenytystä venyttelee 87-vuotias Armi Hammarberg. Arminkin tarinan ja palautteen voitte lukea täältä.

Kehoälyn harjoittelu voi vaikuttaa myös älykkyyteen yleensä, sydämen älykkyyteen, tunneälyyn, sekä sosiaaliseen älykkyyteen. Kehoälyn harjoittelu lisää luovuutta. Kehoälyn harjoituksilla on mahdollista hoitaa (länsimaisen lääketieteen tukena) mm. diabetesta ja esidiabetesta, reumaa ja selkärankareumaa, stressiperäistä vyöruusua, sekä vahvistaa hermostoa ja edistää hermostosairauksista palautumista.

1.8.2019 alkaa uusi Kehoälyn opetusmuoto eli alan (Tapio Sippoin) julkaista Kehoälyn opetusvideoita. Koska sinulla on varmasti monta tuttavaa, joita kiinnostaa Kehoäly ja joille Kehoälyn harjoittelu tekisi hyvää, kannattaa sinun jakaa tämä blogin teksti myös heille.

Näin aluksi alkaa ”pilottiprojekti”, joka on nimetty Kehoäly some2019 kurssiksi. Se sisältää Kehoälyn peruskurssin. Tälle ilmaiselle Kehoälyn peruskurssille (Kehoäly some2019) valitsen mukaan vain kolmekymmentä Kehoälyn harjoittelusta aidosti kiinnostunutta henkilöä. Lisää ilmaisesta Kehoäly some2019 -kurssista löydät täältä.



Kehoäly®, Terveysmeditaatio®, Body Intelligence® ja MindWellness® ovat Tapio Sippoinille rekisteröityjä tavaramerkkejä ja FreeFlow™, Body Integrity™ sekä Body IQ™ ovat Tapiolle vakiintuneita tavaramerkkejä. Näitä tavaramerkkejä on oikeus käyttää vain lisenssin omaavilla tahoilla.