sunnuntai 12. helmikuuta 2017

Selkärankareuma ja Kehoäly

Olin taannoin messuvieraana Finlandia-talolla eräässä terveyteen ja henkisyyteen liittyvässä tapahtumassa. Tapasin siellä fiksun kauppiaan, joka kertoi elämäntarinaansa ja sitä, kuinka oli onnistunut helpottamaan selkärankareumaansa ravinnon avulla. Koska hänellä edelleen kuitenkin oli sairautensa vuoksi kipuja ja tajusin, että voisin häntä auttaa, aloimme keskustella Kehoälyn harjoittelusta ja harjoittelun vaikutuksista. Kerroin hänelle niistä empiirisistä kokemuksista ja palautteista, joita vuosien saatossa säännöllisen Kehoälyn harjoittelun kautta on reuman hoitamisesta kertynyt.

Kirjassani Kehoälyn salaisuudet - kehoetiikan ja Kehoälyn käsikirja, kerrotaan seuraavaa:

Kehoälyn harjoittelu vahvistaa mielenterveyttä ja itsetuntoa, sekä lisää luovuutta ja kykyä käyttää yksilön älykkyyden optimaalista potentiaalia. Kehoälyn harjoittelu saattaa oleellisesti nopeuttaa halvauksista toipumista, hermostollisista ongelmista toipumista, nopeuttaa urheiluvammoista paranemista ja poistaa erittäin tehokkaasti stressiä. Lisäksi Kehoälyn harjoittelu vahvistaa miehillä mieskuntoa, tukee naisilla laajasti naiseutta ja hormonien toimintaa, sekä lisää sydämen älykkyyttä ja sosiaalista älykkyyttä. Kehoäly on myös työkyvyn säilyttämisen ja ylläpidon kannalta yksilön tärkein taito.

Kehoälyn säännöllinen harjoittelu notkistaa kehoa, vahvistaa lihaksia, tuo hyvän ryhdin ja selkärangan riittävän liikkuvuuden, sekä vahvistaa lantiopohjan lihaksien kuntoa ja sisäelinten elinvoimaisuutta. Kehoälyn terveysmenetelmä kattaa koko tukielinrakenteen (luut, nivelet, jänteet, lihakset). Siinä autetaan kinesteettinen ketju sekä kehon energia ja elinvoima tasapainoon.

Kehoälyn harjoittelun avulla voi hoitaa lähes kaikkia samoja asioita kuin akupunktiolla. YK:n alainen World Health Organization (WHO) määrittää yli 400 sairautta ja vaivaa, joihin akupunktio sopii hoidoksi. Suurinta osaa niistä voidaan lievittää tai hoitaa myös Kehoälyn harjoittelulla.

WHO:n listauksen mukaan akupunktiolla voi hoitaa ja lievittää monia vaivoja ja sairauksia, kuten allergiat, astma, burnout, dementia, diabetes, fibromyalgia, iskias, erilaiset jännitystilat, kasvohalvaukset, monenlaiset kiputilat, kolesteroli, korkea ja matala verenpaine, kuukautisongelmat, kuulo-ongelmat, kuumat aallot, masennus, migreeni, muistihäiriöt, munuaiskivet, myoomat, naistenvaivat ja miestenvaivat, nukahtamisvaikeudet, paniikkihäiriö, poskiontelon tulehdukset, puutuminen, päänsärky, reuma, rytmihäiriöt, selän ongelmat, stressi, sydän- ja verisuonitaudit, sisäelinten toimintahäiriöt, tenniskyynärpää, tinnitus, ummetus, unettomuus, urheiluvammat, vaihdevuosiongelmat, virtsateiden ongelmat.”
 Asiantunteva kirja-arvio löytyy täältä. Kirjaa voi tilata täältä.

Kehoälyn säännöllisen harjoittelun avulla on hyvin usein mahdollista ennaltaehkäistä perinnöllisiä sairauksia ja jo puhjenneita perinnöllisiä sairauksia on usein mahdollista helpottaa oleellisesti ja joitakin saada jopa oireettomiksi. Kehoälyn harjoittelussa onkin käytössä Tapio Sippoinin lanseeraama positiivinen käsite PERINNÖLLINEN TERVEYS.

Syksyllä 2017 järjestää Vantaan aikuisopisto neljä Kehoälyn peruskurssia, joissa on kussakin uniikki sisältö. Kurssit maksavat 38 euroa. Niille voi ilmoittautua jo nyt. Ilmoittautumalla varmistat paikkasi kurssilla, sillä keväällä 2017 moni jäi jonoon. Tässä aikaisempi kirjoitukseni asiasta, josta löytyy myös ilmoittautumistiedot.

Vantaan aikuisopiston syksyn 2017 Kehoälyn peruskurssit ovat:

Kehoäly ja meridiaanihieronta - itsehoidon peruskurssi, 7.-8.10.2017 

FreeFlowperuskurssi eli Kehoälyn bioenergiaharjoittelun ja meridiaanivenyttelyn peruskurssi, 21.-22.10.2017

Body IQ eli eli Kehoälyn hermoston vahvistamisen ja syvävenyttelyn peruskurssi, 4.-5-11.2017

Kehoälyn harjoittelu ja akupainanta - itsehoidon peruskurssi, 18.-19.11.2017

HUOM! Kurssit sopivat kaikille aikuisille, paitsi vakavasti sairaille ja raskaana oleville.