perjantai 24. helmikuuta 2017

Terveysmeditaation ja Kehoälyn yksitoista ohjetta luovuuden lisäämiseksiTaustaa: Olen kehittänyt Kehoälyn harjoittelun ja Terveysmeditaation, joihin liittyviä asioita olen opettanut jo yli kolmekymmentä vuotta. Monesti tapaan ihmisiä, jotka kysyvät ja ihmettelevät, mistä ammennan Kehoälyynkin liittyvää luovuutta ja kuinka kykenen koko ajan kehittämään näitä asioita lisää. Yksi salaisuus on tietysti säännöllinen Kehoälyn harjoittelu, toinen on Creatio Aeterna -toimintatapa, ja kolmas on itsekuri. Luovuuden kehittämiseen tarvitaan lempeää itsekuria, sekä tervettä (ja terveellistä)kykyä rentoutua ja antaa ideoiden hautua rauhassa. Edellytyksenä on myös, että sinulla on riittävästi itsekuria luopua vanhoista tavoista ja omaksua uusia. Kun haluat oppia lisää Kehoälystä, sinun kannattaa lukea Kehoälyn salaisuudet. Kirjan tilaat helposti ja sujuvasti täältä.

Listaan nyt muutaman tärkeimmistä luovuutta vahvistavista toimintatavoistani, joista voi olla hyötyä myös sinulle.


Yksi. Tee Kehoälyn harjoituksia ja Terveysmeditaatiota joka päivä. Opettele soveltamaan ja varioimaan Kehoälyn harjoituksia, sillä niissä piilee ääretön luova potentiaali.Tämä ohje sinun lienee kaikkein selkein ymmärtää, sillä olet varmastikin jo ehtinyt havaita Kehoälyn aktiivisen harjoittelun suuren merkityksen luovuutesi lähteenä.

Kaksi. Opi tuntemaan itsesi ja ymmärrä itseäsi. Tässä toki Kehoälyn harjoittelu ja Terveysmeditaatio on suurena apuna. Luovuus on osoitus ainutkertaisuudestasi. Kun olet luova, olet samalla oma itsesi.

Kolme. Ole rohkea ja luota itseesi. Luota siihen, että pystyt ratkaisemaan ongelmia ja saavuttamaan tavoitteesi. Toisinaan ihmiset antavat periksi juuri kun ovat saavuttamaisillaan ratkaisun; ole siis sitkeä, kun etsit johonkin tilanteeseen tai ongelmaan ratkaisua.

Neljä. Tarkkaile kaikkea valppaasti. Etsi asioiden ja ideoiden yhtäläisyyksiä, eroja ja ainutlaatuisia piirteitä. Mitä enemmän löydät uusia assosiaatioita ja yhtäläisyyksiä, sitä varmemmin löydät luovia ja omaperäisiä ratkaisuja.

Viisi. Ole valmis ottamaan riskejä. Epäonnistumisen pelko heikentää luovuutta, joten valmistaudu toisinaan myös hetkelliseen epäonnistumiseen, jonka voit sen jälkeen muuttaa voimavaraksi ja uusiksi luoviksi ideoiksi ja asioiksi.

Kuusi. Osallistu luoviin harrastuksiin ja matkustele. Etsi harrastuksia, joissa pääset käyttämään käsiäsi, kehoasi, älyäsi ja ylipäätään kaikkia aistejasi. Uusissa ympäristöissä esim. ulkomaan matkoilla saat uusia virikkeitä ja elämänkokemuksia, joista on apua luovuuden vahvistamisessa. Luovuus lisääntyy vain käyttämällä aivoja aktiivisesti.

Seitsemän. Opettele rentoutumaan, lepäämään ja nauttimaan elämästä. Kehoälyn harjoittelu on erinomainen esimerkki elämästä nauttimisesta, rentoutumisesta ja luovuuden vahvistamisesta.

Kahdeksan. Kehitä huumorintajuasi ja naura paljon. Huumori auttaa lievittämään jännitystä, ja useimmat ihmiset ovat tuotteliaampia,kun ovat rentoutuneita. Lapset yleensä nauravat päivittäin monin verroin enemmän kuin aikuiset ja osaavat iloitsemisen taidon, joten vietä aikaa lasten kanssa. Myös Terveysmeditaatio ja Kehoälyn harjoittelu tukee rentoa luovuutta.

Yhdeksän. Esitä uusia kysymyksiä joka päivä ja vältä sopivassa määrin vakiintuneita tapoja. Jos pohdit ja asetat uusia kysymyksiä, olet luovasti aktiivinen. Samalla tietoisuutesi kasvaa. Pyri pääsemään eroon vakiintuneista ajattelutavoista ja etsi uusia näkökulmia. Yritä aina löytää ongelmiisi vaihtoehtoisia ratkaisutapoja ja kokeile erilaisia vaihtoehtoja. Kehitä kykyäsi päästää irti yhdestä ideasta ja tartu toiseen.

Kymmenen. Lue paljon. Pysy ajantasalla omaan alaasi liittyvistä asioista ja lue myös paljon kirjallisuutta, joka ei suoraan liity omaan alaasi. Etsi aiemmin hankitun ja lukemalla saamasi tiedon välisiä yhteyksiä. Kun opit yhdistämään tietoa, opit samalla hyötymään näennäisesti asiaankuulumattomista ideoista.

Yksitoista. Ole avoin ja vastaanottavainen omille ja muidenkin ideoille. Tartu myös korkealentoisiin ja puolivalmiisiin ideoihin. Uusia ideoita syntyy harvoin valmiina. Pohdi ja kehittele omia hassuja ja kaukaakinhaettuja ideoitasi. Jos olet vastaanottavainen toisten ideoille, opit uusia luovia tapoja toimia luovasti.