maanantai 17. marraskuuta 2014

Luukku-lehden artikkeli marraskuussa 2014

Hei ystävät, 

Tapio Sippoin
Maailma menee eteenpäin ja taas ilmestyi yksi tolkullinen artikkeli kehittämistäni asioista. Tuntuu mukavalta, että tällaista tapahtuu. Naamani loistaa heti Luukku-lehden etusivulla ja sivulla neljä on artikkeli Kehoälyn harjoittelusta ja Hiiden opistossa 7.-8.2.2015 la-su järjestettävästä Kehoäly läsnäolon ja itsehoidon peruskurssista.

Tässä linkki Luukku-lehden artikkeliin. Siinä kerrotaan perusasioita Kehoäly -terveysmenetelmästä ja jotain myös MindWellness terveysmeditaatiosta.

Artikkelissa kerrotaan Kehoäly -terveysmenetelmän luonteesta ja laadusta seuraavaa: 

Miten olet kehittänyt Kehoälyn menetelmän? Kehoäly on syntynyt kolmenkymmenen vuoden jatkuvan prosessin aikana. Ensimmäiset Kehoälyn harjoitukset kehitin 80-luvulla ja siitä lähtien olen kehittänyt Kehoälyn harjoituksia koko ajan lisää. Kehoälyn harjoitusten taustalla vaikuttaa laaja opiskeluni ja kokemukseni erilaisista body-mind-menetelmistä ja parantamisen muodoista. Suurin osa Kehoälyn harjoituksista on itseni kehittämiä, mutta joukossa on joitakin muualta lainattuja ja sovellettuja harjoituksia.”

"Mikä on ominaista harjoittelulle? Kehoälyharjoitukset vahvistavat ihmisen toimintakykyä ja vähentävät stressiä. Kehoälyn harjoittelu on terveysliikuntaa ja se sisältää erilaisia liikesarjoja, hermostoa vahvistavaa harjoittelua, lempeää itsehoitoa, oman elinvoiman tunnistamista ja rentoutusharjoituksia. Kehoälyn harjoittelun seuraukset voisi tiivistää niin, että oman elämän mielekkyys ja kokonaisvaltainen hyvinvointi lisääntyy" 

Kuten tiedätte Kehoäly -terveysmenetelmä sopii lähes kaikille. Artikkelissa asiasta kerrotaan näin:

Kenelle suosittelet Kehoäly läsnäolon ja itsehoidon kurssia ja miksi? Kurssin opetus painottuu perusteiden oppimiseen ja kurssi sopii senioreille, keski-ikäisille ja nuorille, kaikille, joilla on halua oppia enemmän itsestään. Kurssi sopii erityisesti stressistä tai väsymyksestä kärsiville, sekä kaikille jotka ovat kiinnostuneita omasta hyvinvoinnistaan.”

Kehoälyn peruskurssin käyminen nostaa huomattavasti elämänlaatua ja tuo uusia eheyttäviä ja terveyttä vahvistavia taitoja. Niistä artikkelissa kerrotaan esimerkiksi tämä:

Mitä hyötyä kurssin käymisestä on? Kurssilla oppii tiedostamaan omaa kehon ja mielen yhteyttä ja sitä kuinka harjoittelua kannattaa tehdä. Kurssin ensisijainen tarkoitus on ohjata ihmisiä kuuntelemaan omaa kehoaan, arvostamaan aidommin itseään, sekä tulemaan tietoisemmaksi omasta elinvoimastaan. Oleellista on erilaisten harjoitusten kautta saavutettava kyky rauhoittaa ja vahvistaa omaa mieltä, sekä kasvava elämän mielekkyyden kokemus.”Kehoäly®, Body Intelligence® = Good gain with tender gentle attitude. Kehoäly on työkykyä lisäävä ja stressiä vähentävä terveysmenetelmä, joka lisää kehoälyä ainutlaatuisella tavalla. Kehoäly® sisältää lempeää itsehoitoa, elinvoiman aitoa tunnistamista ja siitä tietoiseksi tulemista, hermostoa vahvistavaa harjoittelua, sekä monipuolista toimivaa terveysliikuntaa. Kehoälyn harjoittelun seurauksena on ainutlaatuisen vahva kehoälyn lisääntyminen. Kehoäly on myös työkyvyn säilyttämisen ja ylläpidon kannalta yksilön tärkein taito. Kehoälyn menetelmää kehitetään jatkuvasti, Creatio Aeterna -toimintatavan mukaisesti.