keskiviikko 22. syyskuuta 2021

Tapio Sippoin

Tapio Sippoin on Kehoälyn harjoituksien kehittäjä ja auktoriteetti. Hän on opettanut Kehoälyn harjoittelua vuodesta 1983 alkaen. Kehoälyn harjoituksilla vahvistetaan kehon ja mielen välistä parasta mahdollista kommunikaatiota. Tapio on kehomieli (bodymind) taitojen Suomen merkittävin erityisasiantuntija, joka yli kolmenkymmenen vuoden kokemuksella tuntee alan läpikotaisin. Tapio koordinoi ja toimii Kehoälyn ohjaajien, opettajien ja mestareiden koulutuksissa johtavana opettajana. 

Kehoäly tarkoittaa kehon ja mielen välistä kommunikaatiota, kehon sisäsyntyistä luonnollista taitoa pitää itsensä terveenä ja parantaa itsensä, sekä Kehoälyn harjoituksia, joilla kehitetään ja vahvistetaan kehon ja mielen välistä hyvää kommunikaatiota ja kehon kykyä parantaa itsensä. Kehoäly on myös erisnimi, jolla tarkalleen tarkoitetaan Tapio Sippoinin kehittämiä Kehoälyn harjoituksia. Näiden asioiden lisäksi Kehoäly® on rekisteröity ja vahvasti vakiintunut tavaramerkki.

Tapio Sippoinista ja Tapion opettamista terveysasioista on vuosien saatossa kirjoitettu monissa lehdissä. Muun muassa seuraavat yhdeksän valtakunnallista lehteä ovat kirjoittaneet juttuja Tapio Sippoinin opettamista terveysasioista: Helsingin Sanomat, Uutislähde, Voi Hyvin, Kauneus ja Terveys, ET (Elämän Tarinoita), Kontra C (muusikoiden ammattilehti), Minä Olen, Ultra, Ääretön. Myös pienemmät lehdet kuten Luukku (kansalaisopiston tiedotuslehti) ja Ananda (joogaajien harrastuslehti) ovat kirjoittaneet Tapion opetustoiminnasta. Uutislähteen päätoimittajan kirjoittama Tapio Sippoinin suhteellisen tuore haastattelu on samalla varsin kelvollinen kirjoitus mm. Kehoälyn harjoittelun historiasta ja taustasta.

 

Pedagogi Tapio Sippoin

Tapio Sippoin on opettanut työhyvinvointiin ja terveyteen liittyviä asioita yli 30 vuotta, ohjannut ja opettanut työhyvinvointia yrityksille ja ollut opettajana 23 aikuisopistossa. Näitä aikuisopistoja ovat mm. Ahjolan kansalaisopisto, Espoon työväenopisto, Helsingin aikuisopisto, Helsingin työväenopisto, Hiiden opisto, Kalliolan kansalaisopisto, Karkkilan työväenopisto, Keravan kansalaisopisto, Mustasaaren aikuisopisto, Raaseporin kansalaisopisto, Suolahden työväenopisto, Tampereen työväenopisto, Toimelan vapaaopisto, Valamon luostarin opisto, Vantaan aikuisopisto, Via-Akatemia, Viittakiven opisto, Viitasaaren kansalaisopisto, sekä Ylöjärven työväenopisto.

Tapion pedagoginen työkokemus, monipuolisuus ja laajuus on sen verran runsas, että monia näistä aikuisopistoista ei enää ole olemassa. Esim. legendaarinen Viittakiven opisto, jossa Tapio opetti seitsemänä kesänä viikon pituisia kursseja terveyteen ja Kehoälyyn liittyvistä asioista, myytiin Keskolle koulutuskeskukseksi jo ajat sitten.

Vuosien saatossa Kehoälyn ohjaajien koulutuksista, aikuisopistojen opiskelijoilta ja muissa terveyden ja hyvinvoinnin koulutuksissa opiskelleilta saadun palautteen mukaan Tapio Sippoin on hyvin pidetty ja arvostettu opettaja. Hänet tunnetaan selkeästä, käytännönläheisestä ja lempeästä opetustyylistä, opiskelijoiden tarpeita ja yksilöllisyyttä huomioivasta opetustavastaan, sekä korkeatasoisista pedagogisista ja didaktisista taidoistaan. MindWellness® työhyvinvointikoulutusten ja Kehoälyn harjoittelun ohessa hän opettaa myös kehittämäänsä länsimaista Terveysmeditaatiota, sekä pitää muita terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä koulutuksia ja seminaareja.


Hyviä tuloksia Kehoälyn harjoittelulla

Tapio on vuosien opetustyönsä aikana nähnyt monia hyvin ilahduttavia konkreettisia fyysisiä positiivisia muutoksia Kehoälyn harjoittelijoiden parissa. Myös siksi hän tietää Kehoälyn harjoittelun toimivan erinomaisesti. Tapio tapaakin todeta "toimivuus on totuuden mittari". Kehoälyn harjoitteluun liittyvän pedagogisen ajatuksen mukaan: "Ihmisen menneisyys harvoin määrää, mihin hänellä on tulevaisuudessa mahdollisuuksia, eli ihmisen niin halutessaan elämässä on aina jäljellä runsaasti erilaisia hyviä tulevaisuuden mahdollisuuksia." Tuo asenne vahvistaa ihmisen itsetuntoa hyvällä terveellä tavalla ja siinä toteutuu myös Kehoälyn ja Terveysmeditaation ajattelu, psykologia ja filosofia.

Tässä video, jossa kerrotaan tarkemmin Kehoäly® terveysmenetelmästä.



Työhyvinvoinnin erityisasiantuntija Tapio Sippoin

Tapio Sippoin on myös työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden asiantuntija. Kehoälyn ja Terveysmeditaation lisäksi Tapio on vuosien saatossa opettanut lukuisissa kansalais-, työväen- ja aikuisopistoissa, liikemaailman yrityksissä, sekä julkisyhteisöissä mm. terveysliikuntaa, työhyvinvointi- ja turvallisuusasioita, liikkeenjohdon etiikkaa, kriisipsykologiaa, strategiataitoja ja päätöksentekoa epävarmuuden vallitessa, rentoutusta, itsehoitoa, viranomaistason voimankäyttöä, naisten itsepuolustusta, tietoisuustaitoja, erilaisia hoitomuotoja (hierontaa, akupainantaa, meridiaanihierontaa, bone setting), sekä monenlaisia länsimaisia ja itämaisia venyttely- ja voimistelumuotoja. Tapio Sippoin on myös taolaisen filosofian, kiinalaisen lääketieteen, sekä aasialaisen kulttuurin asiantuntija.


Tapion akateeminen tausta

Akateemiselta koulutukseltaan ekonomi Tapio Sippoin on kauppatieteiden maisteri (KTM) ja pedagogi, kaupallisten aineiden opettaja, sekä työhyvinvoinnin ja -turvallisuuden asiantuntija. Taloustieteissä hän on eniten perehtynyt ylemmän liikkeenjohdon strategioihin, liiketoiminnan etiikkaan ja yhteiskuntavastuuseen. Taloustieteen KTM gradunsa Tapio teki kemian alan yhteiskuntavastuusta (responsibility care). Lisäksi hän on suorittanut yrittäjän ammattitutkinnon (YAT), sijoitusneuvojan korkeakoulututkinnon ja yrittäjyyspedagogian korkeakouluopintoja, sekä Pelastusopistossa turvallisuusjohtajien koulutuksen.

Ihmismieltä ja kehoa ymmärtääkseen Tapio Sippoin on opiskellut niihin liittyviä asioita yliopistoissa. Hän on Helsingin yliopiston uskontotieteen ja teologian yo, jonka lisäksi hänellä on yliopisto-opintoja psykologiasta, lääketieteestä, liikuntalääketieteestä ja psykiatriasta, sekä joitakin yliopiston NLP ja NVC opintoja. Hän on myös koulutettu akupunktioterapeutti, urheiluvalmentaja, hieroja, jäsenkorjaaja ja akupainannan ammattiopettaja. Näiden taitojen lisäksi hänellä on muita hoitotaitoja ja todisteena niistä nippu erilaisia itämaisen lääketieteen asiantuntijan ja opettajan diplomeja. Hänellä on viiden urheilulajin valmentajatausta ja -koulutus, sekä runsaasti käytännön ohjaajakokemusta näistä lajeista.


Tapio Sippoin, Kehoäly ja immateriaalioikeudet

Kehoäly tarkoittaa kehon ja mielen välistä kommunikaatiota, kehon sisäsyntyistä luonnollista taitoa pitää itsensä terveenä ja parantaa itsensä, sekä Kehoälyn harjoituksia, joilla kehitetään ja vahvistetaan kehon ja mielen välistä hyvää kommunikaatiota ja kehon kykyä parantaa itsensä. Kehoäly on myös erisnimi, jolla tarkalleen tarkoitetaan Tapio Sippoinin kehittämiä Kehoälyn harjoituksia. Näiden asioiden lisäksi Kehoäly® on rekisteröity ja vahvasti vakiintunut tavaramerkki.

Kehoälyn harjoittelun kehittäjänä ja auktoriteettina Tapio Sippoin on tekijänoikeuksien tueksi immateriaalisesti ja juridisesti suojannut luovuutensa tulokset. Kehoäly®, Terveysmeditaatio®, Body Intelligence® ja MindWellness® ovat Tapio Sippoinille rekisteröityjä vahvasti vakiintuneita tavaramerkkejä ja FreeFlow™, Body Integrity™ sekä Body IQ™ ovat Tapiolle vakiintuneita tavaramerkkejä. Näitä tavaramerkkejä on oikeus käyttää vain lisenssin omaavilla tahoilla.

Kehoälyn terveysmenetelmää kehitetään edelleen jatkuvasti. Tätä kuvaa myös eräs Kehoälyn prinsiipeistä, eli Creatio Aeterna. (Jatkuvan kehittämisen periaate). Käytännössä kaikki pätevät henkilöt, jotka luvallisesti opettavat Terveysmeditaatiota ja Kehoälyä ovat saaneet koulutuksen siihen Tapio Sippoinilta. Kaikilla Kehoälyä ja Terveysmeditaatiota opettavilla on myös voimassa oleva kirjallinen lisenssi, joka oikeuttaa heitä pitämään Kehoälyn ja Terveysmeditaation harjoituksia ja kursseja. 

Yhteyttä Tapio Sippoiniin voit halutessasi ottaa puhelimella 050 5328 528 tai sähköpostilla, etunimi.sukunimi@gmail.com (tapio.sippoin)



Tietokirjailija Tapio Sippoin

Tapio on myös kulttuuri-, talous- ja tiedetoimittaja, kirjallisuus- ja elokuvakriitikko, sekä tietokirjailija. Hän on kirjoittanut kolme terveyteen ja työkykyyn liittyvää tietokirjaa. Vuonna 2008 julkaistiin Elävöittävä liikesarja ISBN 978-952-5534-84-9, vuonna 2016 julkaistiin Kehoälyn salaisuudet, kehoetiikan ja Kehoälyn käsikirja ISBN 978-952-67972-6-7 ja vuonna 2017 Terveysmeditaation harjoitus- ja tietokirja ISBN 978-952-67972-9-8. Ensimmäinen kirja (Elävöittävä liikesarja) on ollut loppuunmyyty jo vuodesta 2009, mutta muita kirjoja on vielä saatavilla.

Kuvia Tapiosta löytyy täältä.