tiistai 1. toukokuuta 2018

Armo ja Kehoäly®


Armo on yksi suurimpia meille annettuja lahjoja, se on myös älykäs ja toimiva osa taitavaa Kehoälyn harjoittelua. Kehoäly® tarkoittaa kehon ja mielen välistä parasta mahdollista kommunikaatiota ja siitä seuraavia terveyshyötyjä. Viisas ja toimiva armollisuus Kehoälyn harjoittelussa ilmenee esim. Lempeän harjoittelun toimintatavassa sekä Hitaan kiiruhtamisen toimintatavassa. Myös kehoetiikka ja sen toteutuminen on tavallaan armon ilmaus, sillä toimimalla kehoeettisesti ”oikein” kohtelemme kehoamme hyvinkin armollisesti, lempeästi, viisaasti ja teemme Kehoälyn harjoitukset tietysti mahdollisimman rennosti, pehmeästi ja riittävän kevyesti.


Pieni lapsi kohtelee itseään hyvin lempeästi, mutta toki ymmärryksensä puitteissa. Kun kasvamme, ymmärrys suurelta osin lisääntyy, mutta samalla yhteiskunnan, kulttuurin ja elinyhteisön tuomat uudet tavat ja uskomukset tuovat uusia itseemme kohdistuvia armottomia ja epäterveellisiä tapoja. Näitä on hyvin helppo listata, mutta jätän sen nyt väliin. Riittäisi, kun luettelisi epäterveellisiä elämäntapoja ja itseen kohdistuvia epätosia negatiivisia uskomuksia. Armottomuus on siis lähes täysin opittua, vahingossa ja pakotetusti sisäistettyä.

Armottomalla ihmisellä on omasta mielestään aina ”hyvät syyt” olla armoton itsellemme tai toiselle. Armo on jotain, joka on erittäin lähellä itsensä parantamista ja hoitamista. Usein törmää harhaiseen uskomukseen, että armo olisi jotain tekemättömyyttä ja passiivisuutta. Moinen ajatus on suuresti pielessä. Armo on aina konkreettista tekemistä, toimintaa ja jopa suorittamista, ja korkeatasoinen armollisuus on parhaimmillaan opittuna ja sisäistettynä taitona. Tärkeä armollisuuden oppimisen ja elvyttämisen toiminnallinen taito on tarkkailu. On oltava tarkkaavainen, että toimii armollisesti, niin itseä kuin muitakin kohtaan. Tämä pätee korostuneesti Kehoälyn harjoittelussa.

Armollisuuden valitseminen tekee asiat näkyväksi ja voimme tutkia itseämme, uskomuksiamme, odotuksiamme ja maailmaa onnellisena ja avoimella mielellä. Kuten huomaatte, Kehoälyyn liittyvän uskomuksen mukaan armollisuus ei tee meistä passiivisia, vaan tarjoaa aktiivisesti hyvää mieltä, terveyttä ja vapautta. Armo on yksi suurimpia meille annettuja lahjoja ja tuon lahjan käyttöä voi harjoitella tekemällä säännöllisesti Terveysmeditaatiota ja muita Kehoälyn harjoituksia.

Terveysmeditaatio® on länsimainen meditaation muoto, joka soveltuu juuri länsimaiselle ja suomalaiseen kulttuuriin syntyneelle ihmiselle. Terveysmeditaatio on siinä mielessä erikoinen ja mukava taito, että sen oppimiseen ei tarvitse ulkopuolista opettajaa tai gurua, kuten itämaispohjaisissa meditaatioissa, vaan sitä voi opiskella myös itsenäisesti, esim Terveysmeditaation kirjoista. Terveysmeditaation ja Kehoälyn terveysmenetelmän kehittäjä Tapio Sippoin on kirjoittanut kirjan: Terveysmeditaatio harjoitus- ja tietokirja – Opi kuinka Kehoäly ja meditaatio yhdistetään, ISBN 978-952-67972-9-8, Kustannus Geisir Oy, 244 sivua. Kirjaa voit ostaa Kehoälyn ja Terveysmeditaation kursseilla opettajalta 25 euron hintaan.