tiistai 21. maaliskuuta 2017

Kehoälyssä käytettävä Ravinnon nauttimisen toimintatapaKehoälyn harjoittelu tunnetaan ainutlaatuisista kehoeettisistä harjoitustavoistaan. Käyn niitä blogissa pikku hiljaa läpi. Harjoittelutapojen lisäksi on olemassa muita terveyttä vahvistavia toimintatapoja, joita Kehoälyyn perehtyneet (Mestarit, ohjaajat ja edistyneet harjoittelijat) noudattavat tarpeidensa ja kykyjensä mukaan, miten kukakin. Nyt vuorossa on Kehoälyssä käytettävä viisas, lempeä, myötätuntoinen, järkevä ja melkolailla uniikki Ravinnon nauttimisen toimintatapa, jonka tuella ja avulla pystyt vaikuttamaan myös ruokailutottumustesi ja elämäntapojesi kautta oleellisesti terveyteesi.


Kehoälyssä käytettävä Ravinnon nauttimisen toimintatapa

Ruoka ravitsee. Ravinnon tehtävä on tukea ja vahvistaa elinvoimaasi. Syö ruokaa pitääksesi parhaalla mahdollisella tavalla yllä terveyttäsi. Siunaa ja kiitä ruuasta. Ravintoa koskeva kehoeettinen periaate on hyvin selkeä. Ruoka ravitsee. Tämän ravintoasian asian pitäisi olla ihmisille selvää. Näin ei kuitenkaan edelleenkään vaikuta olevan, jos jotain yrittää päätellä siitä mitä yleensä kaupoissa on myynnissä. Sitähän kauppiaat myyvät mitä ostetaan, ja tarjolla on kelpo ruuan lisäksi suurelta osin myös mitä ihmeellisimpiä teollisia ”pseudo-ruokia”, jotka pursuavat lisäaineita, väriaineita, puhdistettuja sokereita tai keinotekoisia myrkyllisiä makeutusaineita.

Ravinnon tehtävä on kirjaimellisesti ravita kehoamme. On suuri merkitys mitä laitamme suusta sisään, sillä se "jokin" virtaa läpi koko ruuansulatuselimistömme joko vahvistaen elinvoimaamme tai sitten ei.
Kun Kehoälyn parissa puhumme ravinnosta, kyse on luonnollisesta ruuasta, luomuruuasta ja puhtaasta vedestä. Kehoälyn harjoittelijan kannattaa valita ravinnokseen kunnollista elinvoimaista ravinnerikasta ruokaa ja juomaa, ei pelkkiä kaloreita. Jos syömme ruokaa, jossa on paljon säilöntäaineita, rasitamme elimistöä, sillä säilöntäaineiden tehtävä on estää ruokaa mätänemästä eli pilaantumasta. Tämä pilaantuminen on aika paljon samankaltainen prosessi kuin ruuan sulattaminen. Siksi ruoka, jossa on paljon ihmiselle haastavia säilöntäaineita, häiritsee ravinnon hyväksikäyttöä, sillä kehon on vaikeampi sulattaa sitä.
 

 
Listattuna tunnetuimmat Kehoäly® terveysmenetelmän toimintatavat: 
Creatio Aeterna, Kehoälyn sisäinen laatutakuu (eli Jatkuvan kehittämisen toimintatapa).
Lempeän harjoittelun toimintatapa.
Kehoälyn
toimintatapa.
Hitaan kiiruhtamisen toimintatapa (sisältäen säännöllisen harjoittelun)
Kehoetiikan toimintatapa.
Kehoälyn
harjoittelun toimintatapa.
Iloinen mieli - rento keho -toimintatapa.
Hauskan harjoittelun toimintatapa.
Auttamisen ja myötätunnon toimintatapa.
Tiedosta: Yksi vaiva, sata syytä. Sata vaivaa, yksi syy.
Hyvän vahvistamisen toimintatapa.
Elämänkerrallisen lähestymistavan käyttö psykofyysisen terveyden tukena.
Ravinnon nauttimisen toimintatapa.