lauantai 16. toukokuuta 2015

Mielenterveyden vahvistaminen Kehoälyn harjoittelulla

Olen vuosien saatossa saanut runsaasti hyvää palautetta Kehoälyn harjoittelun vaikutuksista terveydelle. Eräs tärkeä asia, josta Kehoälyn harjoittelijoilta on tullut palautetta, on parantunut ja vahvistanut mielenterveys.Eräs nainen ehti harjoitella neljä kuukautta aktiivisesti Kehoälyn harjoituksia, kun hän sai seuraavat tulokset:

"Harjoiteltuani alle neljä kuukautta Kehoäly® terveysliikuntaa painoni on pudonnut yli seitsemän kiloa. Hartiani ovat rentoutuneet niin, että löysin vuosien jälkeen jälleen kaulani. Selässä ollut "stressikyhmy" on hävinnyt. Vakava depressioni on kadonnut lähes kokonaan. Lisäksi onnettomuudessa loukkaantuneeseen sääreen on palannut tunto. Nainen 55v."

Naisella oli useita terveysongelmia. Käytännössä hänen suurin haaste oli kuitenkin mielenterveys. Aluksi nainen ei kertonut psykologilleen eikä lääkärilleen uudesta harrastuksestaan mitään. Oleellista on huomata, että hän treenasi Kehoälyä aktiivisesti, sillä hän aidosti halusi terveeksi. Neljän kuukauden kuluttua naisen uusi harrastus paljastui kuin itsestään, sillä lääkäri alkoi ihmetellä naisen yllättävää ja suht äkillistä toipumista syvästä masennuksesta. 

Nainen oli ollut jo seitsemän vuotta masentunut ja syönyt vahvaa lääkitystä. Hänen psykiatrinsa alkoi tapahtuneen toipumisen jälkeen suositella Kehoälyn harjoittelua naiselle ja yhdessä määritimme mitä harjoituksia naisen kannatti tehdä ja kuinka paljon. Myös psyykelääkkeet jäivät pian kokonaan pois.

Ohessa tapahtui myös muita "pikkuihmeitä". Esimerkiksi neurokirurgien mukaan naisen jalan hermot olivat sääressä niin pahoin tuhoutuneet, että niitä "ei saataisi edes leikkauksella kuntoon". Kuitenkin Kehoälyn harjoittelun ansiosta säären hermot kuntoutuivat täysin ja jalkasta tuli kuin uusi.

Olen aikaisemmin kirjoittanut Kehoälyn harjoittelun muista terveyshyödyistä. Kehoälyn harjoittelulla voi hoitaa samoja asioita kuin akupunktiolla. WHO määrittää yli 400 sairautta ja vaivaa, joihin akupunktio sopii hoidoksi, eli niitä kaikkia voidaan lievittää tai hoitaa myös Kehoälyn harjoittelulla.

Kehoälyn harjoittelu vahvistaa itsetuntoa, lisää älykkyyttä ja luovuutta, saattaa oleellisesti nopeuttaa halvauksista toipumista, hermostollisista ongelmista toipumista,  vyöruususta toipumista, nopeuttaa urheiluvammoista paranemista ja poistaa erittäin tehokkaasti stressiä. Lisäksi Kehoälyn harjoittelu vahvistaa miehillä mieskuntoa, tukee naisilla laajasti naiseutta ja hormonien toimintaa, sekä lisää sydämen älykkyyttä ja sosiaalista älykkyyttä. Kehoäly on myös työkyvyn säilyttämisen ja ylläpidon kannalta yksilön tärkein taito.

Kehoälyn harjoittelu notkistaa kehoa, vahvistaa lihaksia, tuo hyvän ryhdin ja selkärangan riittävän liikkuvuuden, sekä vahvistaa lantiopohjan lihaksien kuntoa ja sisäelinten elinvoimaisuutta. Kehoäly -terveysmenetelmä kattaa koko tukielinsairauksien alueen (luut, nivelet, jänteet, lihakset). Siinä autetaan kinesteettinen ketju sekä kehon energia ja elinvoima tasapainoon.

Kun mietitään WHO:n aiemmin mainittu listausta, voidaan todeta, että Kehoälyn aktiivisella harjoittelun avulla voi hoitaa ja lievittää monia vaivoja ja sairauksia, kuten allergiat, astma, burn out, dementia, diabetes, fibromyalgia, iskias, erilaiset jännitystilat, kasvohalvaukset, monenlaiset kiputilat, kolesteroli, korkea ja matala verenpaine, kuukautisongelmat, kuulo-ongelmat, kuumat aallot, masennus, migreeni, muistihäiriöt, munuaiskivet, myomat, naistenvaivat ja miestenvaivat, nukahtamisvaikeudet, paniikkihäiriö, poskiontelon tulehdukset, puutuminen, päänsärky, reuma, rytmihäiriöt, selän ongelmat, stressi, sydän- ja verisuonitaudit, sisäelinten toimintahäiriöt, tenniskyynärpää, tinnitus, ummetus, unettomuus, urheiluvammat, vaihdevuosiongelmat, virtsateiden ongelmat.