sunnuntai 25. tammikuuta 2015

Akupisteet: ZuSanLi, mahalaukku 36


Ennen kuin alat tehdä ZuSanLi-pisteen akupainantaa, lue Akupainanta: Perustiedot

Jumalallinen Luova Maallinen Välinpitämättömyys.

Mahalaukkumeridiaanin 36. piste on nimeltään ZuSanLi, joka suomennetaan yleensä karkeasti Jalan Kolme Mittaa. Tällä hienolla pisteellä on myös muita suomennoksia, jotka kuvastavat paremmin pisteen hienoa ja syvällistä funktiota ja ulottuvuutta fyysisellä, psyykkisellä ja henkisellä tasolla.
ZuSanLi voidaan suomentaa taolaista perinnettä kunnioittavasti; Taivaallinen Luova Maallinen Välinpitämättömyys. Tässä suomennoksessa pääsee esiin taolainen ajatus, jonka mukaan on taivas ja maa, ja siinä välissä sitten ihminen kaikkine ulottuvuuksineen.

Koska olemme kuitenkin länsimaisia ihmisiä ja suomalaisia kulttuurikristittyjä (suomalainen kulttuurimme on pääasiallisesti kristillistä, oli oma uskonto sitten mikä tahansa) on mielestäni paras mahdollinen suomennos ZuSanLi-pisteelle sellainen, joka ottaa sen huomioon. ZuSanLi on siis suomeksi Jumalallinen Luova Maallinen Välinpitämättömyys. 

Rahat vai terveys?
Tässä nimessä kuvastuu ZuSanLi-pisteen tärkein ominaisuus; se auttaa ottamaan etäisyyttä maallisiin murheisiin, hoitaa liiallisen materialismin tuomaa stressiä (kuten usein työstressi, joka pohjautuu lopulta ahneuteen). Samalla kun ZuSanLi selventää mieltä liiasta materiaalisen hamuamiselta, se samalla auttaa meitä oivaltamaan omaa ja toisten Jumalallista Luovuutta (jumalallista alkuperää, sielukkuutta).


Sijainti: ZuSanLi sijaitsee jalan etupuolella, polven alapuolella, neljä sormen leveyttä suoraan polvilumpion alapuolella ja siitä peukalon leveyden verran sääriluun terävän etureunan ulkopuolella. 


Kuten kuitenkin jo varmaan muistat, akupainanta hoitaa psykofyysisen ihmisen valoa ja sähköä, eli länsimaisesti ilmaisten kyse on fysiikasta (sähkö, valo ja lämpö) ja erityisesti kvanttifysiikasta...

Paras tapa löytää piste on joko katsoa hoidettavan valokehoa ja painaa yllä neuvotusta kohdasta, jossa valokin heijastuu. Voit myös tuntea ZuSanLi-pisteen energian harjaantuneilla sormenpäilläsi. Nämä käytännön konkreettiset taidot voit opetella Kehoälyn Mestari -ammattikoulutuksessa tai vaikka joissakin Kehoälyn viikkotreeneissä. Erityisesti Kehoälyn FreeFlowTM bioenergiaharjoitukset kehittävät elinvoiman tiedostamista valokehon kautta.

Indikaatiot ZuSanLi-pisteelle:
He-piste. Maa. mahalaukun erityinen He-piste. Koan-piste.

ZuSanLi on viiden vuodenajan tasapainotus -hoidon kolmas piste. Ensin hoidetaan HeGu, eli paksusuoli 4 ja seuraavaksi QuChi eli paksusuoli 11. piste. Kolmantena hoidetaan ZuSanLi.

ZuSanLi on ensisijaisesti stressin- ja mielenhoidon superpiste. Piste tukee henkistä olemuspuolta ja auttaa ottamaan etäisyyttä yleensäkin asioihin, ja etenkin maallisiin murheisiin. Tästä huolimatta sillä on myös ällistyttävän laaja skaala muita, fyysisien sairauksien hoitoon liittyviä indikaatioita.

Saat tukea itsesi ja muiden hoitoon Kehoälyn maavenytyksellä:

Mahalaukun ja pernan meridiaaneja voit hoitaa myös Kehoäly -terveysmenetelmän tehokkaalla meridiaanivenyttelyllä. Erityisesti Kehoälyn maavenytys hoitaa pernan ja mahalaukun meridiaaneja. Kehoälyn meridiaanivenyttely iloista touhua, joka onnistuu myös kaverin tuella tai lasten kanssa.


ZuSanLi-pisteen yleisiä indikaatioita ovat (laajasti määritellen) diabetes, sydänongelmat, huono kolesteroli, vatsakivut, oksentelu, ruokamyrkytys, turvonnut vatsa, ripuli, ummetus, ruokahaluttomuus, huimaus, matala verenpaine, korkea verenpaine, toispuoleinen halvaus, väsymys, mielenhäiriöt, melankolia, pelko, punatauti, rintarauhastulehdus, päänsärky, laihtuminen, polvikivut, jalkakivut, motooriset häiriöt, noidannuoli.

Normaali akupainantatekniikka: Paina ZuSanLi-pistettä peukalolla tasaisesti noin minuutin ajan. Hoida ensin vasemman jalan ZuSanLi-pistettä ja sitten oikeasta jalasta. Voit hoitaa myös molempia pisteitä yhtä aikaa.

Akupainamisen pitäisi olla yleensä suhteellisen (hyvin) kivutonta, mutta joskus ZuSanLi-piste voi olla hiukan arka. Jos painaminen tuottaa kipua yli puoli minuuttia, olet painanut pistettä liian lujaa.Kun ZuSanLi-piste on hoidon jälkeen kunnossa, voit taas nauttia terveydestä ja tiedostaa, että maalliset murheet ovat vain maallisia, asiat järjestyvät kyllä ja menevät hyvään suuntaan. Asiat selkenevät, kunhan tarkastelet niitä hiukan etäämmältä, mietit rauhassa ja rennosti, suhtaudut positiivisesti, ja suhteutat ne myös henkiseen todellisuuteen. Maallinen tulee ja menee, henki ja sielu saattavatkin olla ikuisia.