lauantai 15. marraskuuta 2014

Akupisteet: QuChi, paksusuoli 11


  Ennen kuin alat tehdä QuChi-pisteen akupainantaa, lue  Akupainanta: perustietoa.


QuChi on "lampipiste", joka rauhoittaa ja tyynnyttää mieltä.Paksusuolen meridiaanilla 11. piste on nimeltään QuChi eli suomeksi Lammikko taipeessa, (Lampi taipeessa). QuChi-piste tunnetaan myös nimillä Mutkainen Lampi ja Kiemurteleva Lampi.


QuChi, paksusuoli 11, sijaitsee kyynerpäässä.

Sijainti: Syvennyksessä kyynärtaipeen ulommassa päässä. Piste voidaan paikallistaa käsivarren ollessa taivutettuna. Käden ollessa taivutettuna etsi piste kyynerpään korkeimmasta kohdassa, jossa se todellisuudessa sijaitsee lihasten välisessä kuopassa. QuChi-piste on noin puolivälissä kyynärtaipeen ja kyynärpään välillä. 

Kuten muistat, akupainanta hoitaa psykofyysisen ihmisen valoa ja sähköä, eli länsimaisesti ilmaisten kyse on fysiikasta (sähkö, valo ja lämpö) ja erityisesti kvanttifysiikasta...
 
Paras tapa löytää piste on joko katsoa hoidettavan valokehoa ja painaa yllä neuvotusta kohdasta, jossa valokin heijastuu. Voit myös tuntea QuChi-pisteen energian harjaantuneilla sormenpäilläsi. Nämä käytännön konkreettiset taidot voit opetella Kehoälyn terveysmenetelmän harjoituksissa tai koulutuksissa.Paksusuoli.
Indikaatiot QuChi-pisteelle: 
He-piste. Maa. Koan piste. 

QuChi hiljentää ja rauhoittaa mieltä. QuChi on viiden vuodenajan tasapainotus -hoidon toinen piste. Ensin hoidetaan HeGu, eli paksusuoli 4 ja seuraavaksi QuChi. Sitten ZuSanLi ja TaiChong.QuChi on hyvä piste mielen hiljetämiseksi, rauhoittamiseksi ja tyynnyttämiseksi. QuChi-piste auttaa myös palauttamaan paksusuolen rytmiä. Koska QuChi on paksusuolimeridiaanin piste, hoitaa se omalta osaltaan paksusuolen ongelmia, eli se sopii paksusuolen kramppailuun (eli ummetuksen), ilmavaivojen, pukamien ja paksusuolen tulehdusten hoitoon. 


Saat tukea itsesi ja muiden hoitoon Kehoälyn terveysmenetelmän syysvenytyksellä: 


Paksusuolen ja keuhkojen meridiaaneja voit hoitaa myös Kehoälyn tehokkaalla meridiaanivenyttelyllä. Erityisesti Kehoälyn syysvenytys hoitaa keuhkojen ja paksusuolen meridiaaneja.


Myös keuhkoihin liittyviin vaivoihin, kuten allergian, astman ja ihottuman hoitoon on QuChi-pisteestä hyötyä. QuChi-pisteellä voidaan lisäksi hoitaa yleisesti kipuja kyynärvarressa ja käsivarressa, yleisesti vatsakipuja, päänsärkyä, kurkkutulehduksia, kurkkukipua, oksentelua, nokkoskuumetta, levottomuutta, pelkoa, monipuolisesti tulehdusta ja ihottumaa.

Normaali akupainantatekniikka: Paina kohtisuoraan peukalolla, peukalon päällä (älä kynnellä), tasaisesti noin minuutin ajan. Paina QuChi-pistettä kyynärtaipeen ulommasta päästä. Käden ollessa taivutettuna piste on kyynerpään korkeimmassa kohdassa eli risteyskohdassa kyynärtaipeen ja kyynärpään luun kärjen välillä. 

QuChi, paksusuoli11. Hoida ensin vasemman käden piste.


Hoida ensin vasemmassa kädessäsi oleva QuChi-piste ja sitten oikeasta. Jos hoidat ystävääsi, voit painaa myös molempia QuChi-pisteitä yhtä aikaa (tai ensin vasemman käden piste). 

Akupainamisen pitäisi olla yleensä suhteellisen (hyvin) kivutonta, mutta joskus QuChi-piste voi olla hiukan arka. Jos painaminen tuottaa kipua yli puoli minuuttia, olet painanut pistettä liian lujaa. 

Kun QuChi-piste on taas hoidon jälkeen hyvässä kunnossa, voit taas nauttia terveydestä ja tiedostaa, että QuChi-pisteeseen eli Lampeen Taipeessa, virtaa elämän energiaa, elinvoimaa.
Kehoäly®, Body Intelligence® = Good gain with tender gentle attitude. Kehoäly on työkykyä lisäävä ja stressiä vähentävä terveysmenetelmä, joka lisää kehoälyä ainutlaatuisella tavalla. Kehoäly® sisältää lempeää itsehoitoa, elinvoiman aitoa tunnistamista ja siitä tietoiseksi tulemista, hermostoa vahvistavaa harjoittelua, sekä monipuolista toimivaa terveysliikuntaa. Kehoälyn harjoittelun seurauksena on ainutlaatuisen vahva kehoälyn lisääntyminen. Kehoäly on myös työkyvyn säilyttämisen ja ylläpidon kannalta yksilön tärkein taito. Kehoälyn menetelmää kehitetään jatkuvasti, Creatio Aeterna -toimintatavan mukaisesti.