sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Akupisteet: HeGu, paksusuoli 4


Ennen kuin alat tehdä HeGu-pisteen akupainantaa, lue Akupainanta: Perustiedot
HeGu, paksusuoli 4.
Paksusuolen meridiaanilla neljäs piste on nimeltään HeGu eli suomeksi Suppeneva Laakso, (Laakson Pohja). Piste tunnetaan myös nimellä HuiKou, eli suomeksi Tiikerin Kita/Suu.

Sijainti: Etusormen kämmenluun puolivälissä, luun peukalonpuoleisella sivulla. Usein sijainniksi määritellään myös: "Syvennyksessä sen nurkan edessä, jonka muodostavat peukalon ja etusormen kämmenluut."

Kuten muistat, akupainanta hoitaa psykofyysisen ihmisen valoa ja sähköä, eli länsimaisesti ilmaisten kyse on fysiikasta (sähkö ja valo) ja erityisesti kvanttifysiikasta...

Kehon valo.
Paras tapa löytää piste on joko katsoa hoidettavan valokehoa ja painaa yllä neuvotusta kohdasta, jossa valokin heijastuu, tai tuntea HeGu-pisteen energia sormenpäilläsi. Nämä käytännön konkreettiset taidot voit opetella Tapio Sippoinin pitämillä Kehoäly®, FreeFlow® ja  MindWellness terveysmeditaation® harjoituksissa tai Kehoäly® Coach -koulutuksissa.

Indikaatiot: Koan-piste, Yuan-piste. HeGu energisoi koko kehon. HeGu on viiden vuodenajan tasapainotus -hoidon ensimmäinen piste. HeGu on flunssan jälkitautien hoidon "erityispiste", hyvä siihen. Koska se on paksusuolimeridiaanin piste, hoitaa se omalta osaltaan paksusuolen ongelmia, eli se sopii ummetuksen, ilmavaivojen, vatsavaivojen, pukamien ja paksusuolen tulehdusten hoitoon. 

Paksusuolen ja keuhkojen meridiaaneja voit hoitaa lisäksi myös Kehoäly® -terveysmenetelmän tehokkaalla meridiaanivenyttelyllä. Erityisesti Kehoäly® -syysvenytys hoitaa keuhkojen ja paksusuolen meridiaaneja.

Myös keuhkoihin liittyviin vaivoihin, kuten allergian, astman ja ihottuman hoitoon on HeGu-pisteestä hyötyä. HeGu-pisteellä voidaan lisäksi hoitaa yleisesti väsymystä ja voimattomuutta, päänsärkyä, kolmoishermosärkyä, hammassärkyä, kurkkutulehdusta ja kurkkukipua, nenäverenvuotoa, ontelotulehduksia, finnejä ja paiseita suupielissä. Se auttaa usein myös runsaaseen hieneritykseen, sekä reumaattiseen särkyyn käsivarsissa ja olkapäissä. HUOM! Älä paina HeGu-pistettä raskaana olevalta.HeGu, paksusuoli 4.


Normaali akupainantatekniikka: Paina kohtisuoraan peukalolla, peukalon päällä (älä kynnellä), tasaisesti noin minuutin ajan. Paina etusormen kämmenluun vierestä pehmeästä kohdasta, älä luun päältä. (Tyypillinen painantavirhe on, kun painetaan liian läheltä etusormen ja peukalon hankaa. Vältä sitä). 

Hoida ensin vasemmassa kädessäsi oleva HeGu-piste ja sitten oikeasta. Jos hoidat ystävääsi, voit painaa myös molempia HeGu-pisteitä yhtä aikaa (tai ensin vasemman käden piste).

Akupainamisen pitäisi olla yleensä suhteellisen (hyvin) kivutonta, mutta joskus piste voi olla hiukan arka. Jos painaminen tuottaa kipua yli puoli minuuttia, olet painanut pistettä liian lujaa.

HeGu, paksusuoli 4.