lauantai 1. marraskuuta 2014

Akupainanta: Perustietoa


Tässä blogissa opetettavat akupainantaan liittyvät asiat ovat suoraan yhteydessä Kehoälyn terveysmenetelmään. Akupainantaa voit opiskella lisää Tapio Sippoinin pitämissä koulutuksissa.


Kuten yleisesti tiedetään, on akupunktio nykyään osa modernia länsimaista lääketiedettä. Ja tietysti tärkeä osa kiinalaista lääketiedettä. Tässä blogissa esillä oleva akupainanta on taas suomalainen nykyaikainen manuaaliterapeuttinen sovellus akupunktiosta, ja niissä molemmissa käytetään hyväksi akupisteitä, jotka sijaitsevat akuradoilla eli meridiaaneilla. 


Akupainanta ja sen teoria liitetään usein myös taolaisuuteen. Tässä blogissa esiintyvä akupainantateoria käyttää hyväksi niin sanottua filosofista taolaisuutta (erotuksena uskonnollisesta taolaisuudesta) ja soveltuu siten länsimaiselle ja suomalaiselle riippumatta hänen uskostaan, uskonnostaan tai maailmankuvastaan. Kyseessä on silkkaa terveysasiaa ja sairauksien hoitamista. Akupainanta hoitaa psykofyysisen ihmisen valoa ja sähköä (vrt. fysiikka ja erityisesti kvanttifysiikka).

Akupainanta on tehokas ja helposti opittava itsehoitomuoto. Kehoeetikko-blogin avulla voit löytää eri pisteitä ja niihin liittyvää tietoa, sekä erilaisia akupainantahoitoja arkisten ihmisten tavallisimpiin vaivoihin ja sairauksiin. Ensisijaisesti pisteitä kannattaa ja on tarkoitus käyttää ennaltaehkäisevänä hoitona, mutta samalla se sopii myös varsinaisten sairauksien hoitoon.

Akupainantaa tehdään yleensä peukalolla, mutta joskus myös muillakin kehon osilla. Blogissa painantakohdat esitetään sekä tekstein että kuvin. Oikein tehtynä akupainanta ei aiheuta kipua, mutta joskus akupiste saattaa tuntua hieman kivuliaalta akupainantahoidon alussa. Kipua saisi kuitenkin tuntua enintään puoli minuuttia. Jos piste tuntuu vielä puolen minuutin jälkeen kipeältä, painat todennäköisesti pistettä liian lujaa, joten hellitä välittömästi.

On hyvä tiedostaa, ettei sormella (enimmäkseen peukalolla) tehtävä akupainanta ole millimetrityötä, vaan riittävän tarkkuuden saamiseksi painantaaan sinun tarvitsee saada piste sormesi alle. Peukalon pää on usein aika leveä, joten oikeaan kohtaan osuminen on aloittelijallekin aika helppoa. Mitä enemmän akupainantaa teet, sitä taitavammaksi tulet.

Yhdistä hoitoja: Blogissa esille tuotu akupainanta sopii erinomaisesti yhdistettäväksi meridiaanihierontahoitoihin ja Kehoälyn terveysmenetelmän itsehoitoon. Elävöittävä liikesarja ja Kehoälyn meridiaanivenyttely ovat erityisesti ne Kehoälyn terveysmenetelmän osa-alueet, joiden avulla voit akupainantaan yhdistettynä täsmähoitaa kroonisempiakin sairauksia. Ennen Kehoälyn meridiaanivenyttelyä on suositeltavaa aina tehdä Elävöittävä liikesarja.