torstai 23. helmikuuta 2017

Kymmenen syytä miksi Kehoälyn harjoittelu ei sovi sinulle


Kehoälyn harjoittelu on mielestäni erittäin antoisaa ja mukavaa hommaa. On kuitenkin monia, joille se ei heidän luulonsa mukaan sovi. Kirjoitin tähän klassisen kieltolistan. Toki tällä kirjoituksella on jotain yhteyttä Terveysmeditaation Huumorin toimintatapaan.

Lue ja valitse listasta ne kohdat, jotka sopivat sinulle, niin tiedät miksi sinun ei tarvitse aloittaa Kehoälyn harjoittelua. Jos havaitset, että Kehoälyn harjoittelu sopiikin sinulle, olet arvattavasti poikkeuksellisen älykäs ja henkevä ihminen, jolla on sydän paikallaan.

Kymmenen + yksi syytä miksi Kehoäly® harjoittelu ei sovi sinulle:

Yksi: Kehoälyn harjoittelulla on todistetusti autettu monia ihmisiä, kuitenkin... Kehoälyn harjoittelu ei kelpaa sinulle, koska Kehoälyn terveysmenetelmästä kerrotaan niin monia juttuja, joiden mukaan Kehoälyn harjoittelu on auttanut ties vaikka mihin vaivoihin. Sinun mielestäsi ne jutut eivät voi pitää mitenkään paikkaansa. Tai no, ehkä pari niistä pitää. 

Sitä paitsi Kehoälyn fiksut toimintatavat ja korkeat eettiset ajatukset, sekä niihin liittyvä vahvistunut elämän mielekkyys ovat mielestäsi hämmentävää höpinää ja ärsyttävät sinua kovin. Eihän sellaisia luulosi mukaan voi toteuttaa normaalissa elämässä. 

Joka tapauksessa väität, että kaikkihan Kehoälyä harjoittelisivat, jos ne jutut pitäisivät paikkansa. Paitsi tietenkään sinä et harjoittele, koska on olemassa myös nuo listan kohdat kaksi-kymmenen. Sitä paitsi Tieteen Kuvalehdessä ei ole ollut yhtään artikkelia Kehoälyn terveysmenetelmästä!

Kaksi: Kehoälyn harjoittelu tunnetusti vahvistaa terveyttä, kuitenkin... Kehoälyn terveysmenetelmä ei mielestäsi sovi sinulle, koska siinä suositaan terveitä elämäntapoja ja arvostetaan raittiutta. Sinusta on pöyristyttävää, että terveysmenetelmän opettamisen yhteydessä saatetaan ihmisille opettaa (ainakin sivulauseissa ohi mennen) liuotinaineiden vaikutuksesta hermostoon ja aivoihin. 

Mielestäsi on ihan ok syödä paljon tyhjää energiaa, sokeria, säilöntäaineita ja lisäaineita sekä muita keholle vieraita kemikaaleja. Ja luomuruuan syöminen on sinusta vain ituhippien ja kommareiden järjetöntä hommaa, ja siksi luomun mässyttäjät pitäisi oikeastaan heittää vankilaan yhteiskunnan vihollisina.

Kolme: Kaikki tietävät, että yksi tärkeimmistä terveyteen vaikuttavista asioista on elämäntapa, kuitenkin... Mielestäsi Kehoälyn harjoittelu ei sovi sinulle, koska siinä pitää ottaa vastuuta omasta terveydestä. Ihmettelet avoimesti, että mitä järkeä siinä on. Kehoälyn harjoittelu saattaisi sitä paitsi tuoda sinulle ennakkoon tietoa kehosi ja mielen välisestä viestinnästä, eli kertoa samassa huonojen elintapojesi aiheuttamasta sairastumisriskistä. Sitä et todellakaan halua tietää! Ennaltaehkäisevä terveydenhoito ja vahva vastustuskyky ovat sinusta tyhmiä kliseitä ja nynnyjen hommaa. 

Jos tulet kipeäksi, niin aina voit mennä sairaalaan. Jos sinulla on pää kipeä, voit ottaa Buranaa. Jos niveltäsi särkee, niin aina voit saada leikkauksella keinonivelen. Tästä syystä sinulla on tietysti kallis yksityinen sairasvakuutus! Ja jos masentaa, niin nykyisin löytyy pilvin pimein erilaisia vahvoja tunteet salpaavia masennuslääkkeitä. Sinä tiedät, että nykyään on paljon innokkaita lääkäreitä, jotka mielellään määräävät masennuslääkkeitä. Oikeastaan on helpompi saada masennuslääkeresepti kuin löytää vapaa taksi. Kysytkin, miksi siis vaivautua pitämään itsestäsi huolta?

Neljä: Laadukkaat tuotteet yleensä rekisteröidään tavaramerkeiksi, kuitenkin... Kehoälyn terveysmenetelmä ei mielestäsi sovi sinulle, sillä Kehoäly® on rekisteröity tavaramerkki, joten se on luulosi mukaan varmasti jotain huijausta. Sinusta on käsittämätöntä, että joku kehtaa suojata elinkeinonsa tavaramerkillä. Tietämättä asiaa paremmin, oletat ja olet mielestäsi varma, että Kehoäly on törkykallista. Kaikenhan pitäisi olla vapaasti käytössä ja ilmaista, eikä työstäkään pitäisi maksaa palkkaa. 

Muutoinkin sinusta tekijänoikeuden ovat ihan takapuolesta. Sinusta pieni varastaminen, julkisissa pummilla matkustaminen, polkupyörän varastaminen tai pikkuinen myymälävarkaus ovat ihan ok ja normaali elämään kuuluva asia. Poikkeus tähän ajatteluuun on, että puolisosi ei kyllä saa käydä vieraissa.

Ihme juttu, tunnustat kyllä olevasi hiukan kateellinen ja ärsyyntynyt, sillä tiedät, että Tapio Sippoinilla on myös terveysmeditaatio®, Body Intelligence® ja MindWellness® -tavaramerkit. Siksi Tapio onkin mielestäsi kapitalistisika ja varmastikin myös ökyrikas riistäjä, koska hänellä on niin monta tavaramerkkiä.

Viisi: Kaikki tietävät, että suomalaiset tuotteet ja palvelut ovat kansainvälisesti tarkastellen hyvin usein erinomaisen laadukkaita, kuitenkin... Sinua nyppii ja ärsyttää, että kaiken lisäksi Kehoäly® on laadukas suomalainen tavaramerkki. Ei semmoinen sovi sinulle. Koitat uskotella itsellesi, että ainoat oikeat tavaramerkit ovat mielestäsi ulkomaisia ja tulevat Ruotsista (Björn Borg), Venäjältä (Lada) ja Amerikasta (kuten Monsanto, Coca Cola ja McDonalds). Okei, sinusta "suomalaiset" tuotemerkit, kuten vihaiset linnut, Koskenkorva ja Nokia vielä menettelee, mutta eivät kyllä muut!

Kuusi: Kaikki sen tietävät, monin paikoin mediaan on vaikea enää luottaa, eikä ainakaan kaupallisiin naistenlehtiin tai iltapäivälehtiin, kuitenkin... Luulottelet itsellesi, että Kehoälyn terveysmenetelmä ei sovi sinulle, koska et ole ikinä lukenut siitä iltalehdistä, Voi Hyvin -lehdestä, Hymystä etkä mistään tärkeiksi kokemistasi naistenlehdistä kuten Cosmopolitan, Me Naiset ja Regina. Kehoälyn terveysmenetelmä ei sinusta voi olla hyvä juttu, koska se ei ole trendikäs. Sitä paitsi Kehoälyn korkeatasoinen oppiminen ottaa vuosia.


Lisäksi tiedät, että Kehoälyn treeneissä ihmiset saattavat käyttää ihan tavallisia lökäverkkareita ja t-paitoja! Heillä on selvästikin hyvä itsetunto. Sitä paitsi olet kuullut, että Kehoälyn ohjaajalla oli ollut jalassa (ainakin joskus) jotkut omituiset varvassukat. Miten pervoa! Kaikista pöyristyttävintä sinusta on kuitenkin tieto, jonka mukaan porukka tekee Kehoälyn harjoituksia työpaikalla ihan niissä perusduunivaatteissa ruokatunnilla tai kahvitauolla. Sellainen TYHY-toiminta on sinusta hyvin junttia ja todellakin poissa muodista.

Seitsemän: Suomessa yleensä arvostetaan suomalaisuutta ja suomalaista designia, suunnittelua ja luovuutta. Kuitenkin kataus riivaa sinua. Kehoälyn terveysmenetelmän on kehittänyt suomalainen mies (Tapio Sippoin). Se on mielestäsi kyllä kumma juttu, tosi outoa, ja siksi koko Kehoälyn touhu ei sinun mielestäsi voi todellakaan olla hyvä juttu. Mietit Madonnaa, Donald Trumpia, Dolly Partonia ja muita nerokkaita julkkiksia. Suomalaisista ei mieleesi tule ketään.

Kahdeksan: On helppoa tehdä asioita, joita voi tehdä kotona joutumatta käyttämään monta tuntia matkoihin, kuitenkin... Kehoälyn terveysmenetelmä ei mielestäsi sovi sinulle, sillä Kehoälyä voi helposti tehdä myös yksin kotona. Sehän on ihan pöhköä. Kuka silloin ihailee sinun kalliita muodikkaita jumppatrikoitasi. Kotitreenin jälkeen sinulle ei myöskään ole tuttuja kavereita välittömässä läheisyydessä, joiden kanssa voit mennä heti treenin perään kaljalle tai ainakin kahville sitä isoa (ja ah niin lihottavaa) vehnäviineriä syömään.

Päivän parasta ajanviettoa on mielestäsi juuri se tunnin ruuhkamatka salille ja takaisin. Sitä paitsi jumpassa on se hommaansa leipiintynyt ohjaaja, joka (haluaisi olla jossain aivan muualla kuin ohjaamassa sinua ja) kertoo sinulle koko ajan mitä sinun pitää tehdä. Hän huutaa mielestäsi niin upeasti: "Vielä jaksaa! Jaksaa, jaksaa!" ja kehuu vielä lopuksi: "Suorititte kyllä upeasti!" Koska rakastat kaikenlaista suorittamista (lue: eskapismia), tuo ohjaajasi lause osuu hienosti maaliinsa. Sinusta Kehoälyyn kiinteästi liittyvä Lempeän harjoittelun toimintatapa onkin perverssiä ja epätervettä pehmoilua.

Pelkäät kehosi viestejä, vaikka tiedätkin niiden oikeasti olevat erittäin arvokkaita, siksi... Sinusta on mukavan (vastuuttoman) helppoa, kun sinun ei tarvitse aistia, mitä kehosi haluaa viestittää treenin aikana, vaan haluat ja "sinun pitää" tehdä vain se mitä ohjaaja käskee, tuntui se sinusta sitten kuinka pahalta tahansa.

Yhdeksän: Kehoälyn harjoittelun terveyttä vahvistavien tulosten eräs tärkeimmistä syistä on juuri Kehoälyn lempeissä toimintatavoissa, kuitenkin... Haluat karttaa Kehoälyn terveysmenetelmän järkevää, älykästä ja arvostettavaa lempeää toimintaa ja sinua harmittaa, kun kuitenkin tiedät, että heti Kehoälyn treenin jälkeen sekä seuravana päivänäkin on hyvä ja rento olla. Et voi sietää Kehoälyn harjoittelun Lempeän harjoittelun toimintatapaa, etkä etenkään Kehoälyn harjoittelun kautta lisääntyvää elämän mielekkyyttä. Sinusta sellainen on vastenmielistä, sillä mielestäsi hyvän (kovan) treenin jälkeen ja etenkin seuraavana päivänä pitää lihasten olla pirun kipeät (joka sitten oikeastaan pilaa päivän ja antaa syyn valittaa). Eikä sinua haittaa vaikka se treenin jälkeinen päivä olisi kivun vuoksi pilalla, sillä uskottelet itsellesi kipuhan kertoo, että olet treenannut oikein, voit hyvin ja olet terve. 


Tarkentaen: Jos menet hammaslääkäriin, haluat että poraaminen sattuu, sillä silloin hammaslääkäri on mielestäsi hyvä ja alan tosi ammattilainen. Sama juttu on salitreenin ja jumppien kanssa. Jos treeni sattuu sen on oltava hyvä. No pain - no gain onkin lempihokemasi. Mielestäsi sadismilla ja masokismilla ei ole mitään yhteyttä mielenterveyden ongelmiin, vaikka kaikki maailman huippupsykologit ovatkin sen yhteyden todenneet.

Kymmenen: Et näe timantteja vaikka ne laitettaisiin käteesi, eli... Kehoälyn terveysmenetelmä ei mielestäsi sovi sinulle, sillä se on suomalainen menetelmä. Vaikka oletkin tietoinen, että Kehoälyn terveysmenetelmä on mukava, lempeä ja hämmästyttävän monipuolinen terveysmenetelmä, ei sillä ole väliä, sillä Kehoäly ei ole eksoottinen juttu. Sinusta on paljon hienompaa harrastaa lajeja, joissa pääsee tekemään eksoottisia asioita, kuten gurun lootusjalkojen suutelu (intialainen jooga), kiinalainen liikunta (taiji) tai edes amerikkalaista jumppaa (pilates). Sitä paitsi Kehoälyn treeneissä ei polteta suitsukkeita.

Valitset ystäväpiirisikin samanlaisista ihmisistä. Sinä et edes kehtaisi kertoa ystävillesi harrastavasi jotain niin maanläheistä ja suomalaista kuin Kehoäly, sillä pelkäät leimautuvasi "sofistikoituneiden" ystäviesi silmissä juntiksi. Pois se sinusta! Onhan maailma mielestäsi täynnä paljon suomalaisuutta hienompia kulttuureita, joissa ymmärretään ihmiselämän tarkoitus ja korkeat henkiset tavoitteet. Johan niiden arvostamiesi eksoottisten kulttuurien elintasokin sen kertoo, sekä tavat miten niissä kohdellaan vähempiosaisia, lapsia, vammaisia ja naisia.

Yhdestoista syy (koska sinä rakastat bonuksia!): 
Mielestäsi kaikki viisaus tulee itsesi ulkopuolelta. Sinä et halua tehdä Kehoälyn terveysmenetelmän harjoituksia, sillä mielestäsi Kehoälyn vuoksi liian moni personal trainer joutuu työttömäksi. Olet tajunnut, että Kehoälyn harjoittelija tarvitsee personal traineria enää hyvin harvoin, jos ollenkaan, sillä Kehoälyn harjoittelu on terveydestä välittämisen kannalta erinomainen ja loistava motivoija pelkiltäänkin. Sitä paitsi sinua ahdistaa tieto siitä, että Kehoälyn harjoittelu on erittäin (ärsyttävän) monipuolista.  

Tajuat, että Kehoälyn terveysmenetelmän harjoittelijalla oma keho, kehon ja mielen välinen paras mahdollinen kommunikaatio ja kehoälykkyys toimivat sisäisenä personal trainerina. Valehtelet tietoisesti itsellesi, että sinusta tämä muka aiheuttaa kansantaloudellisia ongelmia ja PT -työttömyyttä. Olet muka sitä mieltä, että siinä jää suuri määrä rahaa pois kierrosta, joten Kehoälyn terveysmenetelmän harjoittelun aiheuttama personal trainereiden työttömyys pahentaa nykyistä lamaa entisestään.

PT-ärsytyksen huipuksi: Tiedät (mutta et haluaisi tietää), että Kehoäly® sopii myös urheilun ja liikunnan ammattilaisille ja huipputaitajilla, sillä Kehoälyn harjoittelijoita näyttää olevan esim. voimaharjoittelun SM-tason huipulla, yleisurheilijoissa, soutajissa ja ties missä joukkuelajeissa, trikkauksen mestareiden joukossa ja jopa parkour-nuorison parissa.