sunnuntai 22. helmikuuta 2015

Kehoeetikko Tapio Sippoin, Kehoäly® menetelmän ja MindWellness terveysmeditaation® kehittäjäTapio Sippoin

Kehoeetikko Tapio Sippoin on poikkeuksellisen monitaitoinen henkilö ja taitava opettaja. Tapion pitämillä Kehoälyn kursseilla saa opetusta parhaalla mahdollisella tasolla, sillä Tapio on kehomieli- ja tietoisuustaitojen mestari, arvostettu ja osaava meditaation opettaja, työhyvinvoinnin asiantuntija, sekä Kehoäly -terveysmenetelmän ja MindWellness terveysmeditaation kehittäjä. Hän on myös työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden asiantuntija.

Tapio on kokenut pedagogi ja hänellä on ammatillisten aineiden opettajan akateeminen pätevyys. Vuosien saatossa aikuisopistojen opiskelijoilta ja lukuisilta ohjaajaksi opiskelleilta saadun palautteen mukaan Tapio on hyvin pidetty ja arvostettu opettaja. Nuoruudessaan hän on ollut myös luokanopettajana ja aineenopettajana yli 60 peruskoulussa ja yli kymmenessä lukiossa.

Tapio Sippoin tunnetaan selkeästä, käytännönläheisestä ja lempeästä opetustavastaan, sekä korkeatasoisista pedagogisista ja didaktisista taidoistaan. Tapion käyttämä lempeä opetustapa heijastaa suoraan Kehoälyn Lempeän harjoittelun toimintatapaa. Tapion pedagogisen moton mukaan: "Ihmisen menneisyys ei määrää, mihin hänellä on tulevaisuudessa mahdollisuuksia, vaan ihmisen niin halutessaan elämässä on aina jäljellä runsaasti erilaisia hyviä tulevaisuuden mahdollisuuksia." Motossa näkyy MindWellness terveysmeditaation ajattelu. Parhaiten Tapio kuitenkin tunnetaan kehittämistään asioista, eli Kehoäly -terveysmenetelmästä ja MindWellness terveysmeditaatiosta. 

Tapio Sippoin
Tapio Sippoin on toiminut itsehoidollisten kehomieli- ja terveysharjoitusten ohjaajana ja opettajana yli 30 vuotta, ja opettanut asioiden ammattilaisia lähes kaksikymmentä vuotta. Hän on opettanut taitojaan monissa erilaisissa yrityksissä ja yli 20 aikuisopistossa ympäri Suomea, sekä monissa paikoissa ulkomailla. 

Kehoälyn ja terveysmeditaation lisäksi Tapio on vuosien saatossa opettanut lukuisissa kansalais-, työväen- ja aikuisopistoissa, sekä julkisyhteisöissä mm. hierontaa, akupainantaa, meridiaanihierontaa, terveysliikuntaa, rentoutusta, itsehoitoa, työhyvinvointi- ja turvallisuusasioita, naisten itsepuolustusta, tietoisuustaitoja, viranomaistason voimankäyttöä, sekä monenlaisia länsimaisia ja itämaisia venyttely- ja voimistelumuotoja.

Kehoälyn kesäseminaari Eestissä.

Riemullisimpia ja mieluisimpia opetuskokemuksia Tapiolla on jo edesmenneen legendaarisen Viittakiven Opiston pitkiltä kesäseminaareiltaan. Näitä itsehoidon ja meridiaanihieronnan seminaareja Tapio opetti seitsemän hauskaa kesää. Erityisellä lämmöllä Tapio muistelee Viittakiven puulämmitteistä rantasaunaa ja opiston ravintolan herkullisia luomuruokia.

Nykyisin Kehoeetikko Tapio Sippoin opettaa pääasiassa Kehoäly -terveysmenetelmää ja MindWellness terveysmeditaatiota. Hän on myös lanseerannut käsitteen kehoetiikka ja onkin Suomen johtava kehoetiikan asiantuntija.

Akateemiselta koulutukseltaan ekonomi Tapio Sippoin on kauppatieteiden maisteri ja pedagogi, ammattillisten aineiden opettaja, sekä työhyvinvoinnin ja -turvallisuuden asiantuntija. Taloustieteissä hän on eniten perehtynyt ylemmän liikkeenjohdon strategioihin, yhteiskuntavastuuseen ja liiketoiminnan etiikkaan. Lisäksi hän on suorittanut erillisiä sijoitusneuvojan ja yrittäjyysspedagogian korkeakouluopintoja.


Tapio on opiskellut Helsingin yliopistossa teologiaa ja uskontotiedettä kuusi vuotta ja tällä hetkellä nuo opinnot ovat kesken. Tämän lisäksi hänellä on yliopisto-opintoja psykologiassa, lääketieteessä, liikuntalääketieteessä ja psykiatriasta. Tapio Sippoin on myös koulutettu akupunktioterapeutti, urheiluvalmentaja, hieroja, jäsenkorjaaja ja akupainannan opettaja. Näiden taitojen lisäksi Tapiolla on kaksitoista erilaista itämaisen lääketieteen asiantuntijan / opettajan diplomia. Tapiolla on myös viiden urheilulajin valmentajatausta ja -koulutus.

Tapio Sippoin
Yhteyttä Tapioon voit halutessasi ottaa puhelimella 050 5328 528 tai sähköpostilla etunimi.sukunimi @gmail.com. 

Tapio Sippoin pitää Kehoälyn, terveysmeditaation, työterveyden ja työhyvinvoinnin seminaareja, luentoja ja koulutusta, sekä toimii Kehoälyn ja terveysmeditaation ohjaajakoulutuksen vastaavana opettajana. Kysy lisää Tapiolta.Kehoäly® -terveysmenetelmää kehitetään edelleen jatkuvasti. Tätä kuvaa myös eräs Kehoälyn prinsiipeistä, eli Creatio Aeterna. (Jatkuvan kehittämisen periaate). Nykyään menetelmän kehittämiseen osallistuu myös muita Kehoälyn taitajia. Kehoälyn ohjaajien graduointia ja kehitystyötä varten on olemassa Collegium of Kehoäly Instructors. kehoälyn ohjaajia on kahdeksaa tasoa.

MindWellness®, Kehoäly®, Body Intelligence® ja terveysmeditaatio® ovat Tapio Sippoinille rekisteröityjä tavaramerkkejä. Rekisteröinnin avulla on varmistettu, että nämä vakiintuneet nimikkeet pysyvät hyvässä eettisessä käytössä. Rekisteröinnin tarkoituksena on myös pitää opettajien osaamistaso korkeana ja toiminta eettisenä. Tämä ilmenee muun muassa siten, että Kehoäly® ja MindWellness terveysmeditaation® opettaja -lisenssit uusitaan vuosittain. 

Käytännössä kaikki pätevät henkilöt, jotka luvallisesti opettavat terveysmeditaatiota, Kehoälyä ja MindWellness terveysmeditaatiota ovat saaneet koulutuksen siihen Tapio Sippoinilta. Kaikilla Kehoälyä ja terveysmeditaatiota opettavilla on myös voimassa oleva kirjallinen lisenssi, joka oikeuttaa heitä pitämään Kehoälyn ja MindWellness terveysmeditaation harjoituksia ja kursseja. Kehoäly®, Body Intelligence® = Good gain with tender gentle attitude. Kehoäly on työkykyä lisäävä ja stressiä vähentävä bodymind-menetelmä, joka lisää kehoälyä ainutlaatuisella tavalla. Kehoäly® sisältää lempeää itsehoitoa, elinvoiman aitoa tunnistamista ja siitä tietoiseksi tulemista, hermostoa vahvistavaa energiaharjoittelua, sekä monipuolista toimivaa terveysliikuntaa. Kehoälyn harjoittelun seurauksena on ainutlaatuisen vahva kehoälyn lisääntyminen. Kehoäly on myös työkyvyn säilyttämisen ja ylläpidon kannalta yksilön tärkein taito. Kehoälyn menetelmää kehitetään jatkuvasti, Creatio Aeterna -toimintatavan mukaisesti.